středa 6. března 2013

Systém Performance Training


Jednotící filozofií celého konceptu Performance Traning je heslo "Rise above personal limits", které shrnuje myšlenku o tom, že by se každý silově orientovaný jedinec měl neustále snažit zlepšovat a učit se novým věcem a nikdy neustrnout ve svém vývoji na jednom místě, a to ať již je jeho cílem zlepšení se v provozovaném sportu, zvětšení síly nebo proměna tělesného vzezření (nabírání svalové hmoty nebo shazování tuku).


Performance Training 1.0



Jedinečná kombinace tréninkových principů těch nejlepších světových trenérů (Ch. Thibaudeau, Ch. Poliquin, Barry Ross, P. Tsatsouline, Ch. Waterbury, J. DeFranco, J. Meadows a další). Spojení principů powerliftingu, kulturistického tréninku a atletického tréninku. Rozvoj čtyř základních cviků: Benchpressu, mrtvého tahu, dřepu a pushpressu, společně s jejich variacemi k dosažení požadovaných výsledků ať již při tréninku ke sportu, tréninku pro větší výkonnost, shazování tuku nebo nabírání svalové hmoty a síly. Vzhledem k relativní malé náročnosti dovednostních aspektů cviků v PT1 obsažených jej může začít praktikovat každý pokročilejší cvičenec (nejedná se o tréninkový systém pro začátečníky, ale pro pokročilé a elitní jedince!) a proto je možno jej zakoupit online.


Performance Training 2.0


Pokračování cesty za posouváním hranic vlastních možností a seberozvoje. K tréninku se připojují postupy, schémata a cviky ze vzpírání a v tréninku se používá pokročilé vybavení pro silový trénink jako jsou zátěžové řetězy, odporové expandery, speciální osy a uvolňovače váhy, dynamické a balistické cviky s činkami a speciální postupy ke zvětšování silové vytrvalosti a spalování tuků. Tento tréninkový systém zatím není uvolněn pro širokou veřejnost.

Performance Training 3.0



Zatím nejpokročilejší zpracovaná část ze systému Performance Training. K dalšímu rozvoji již nestačily běžné poznatky těch nejlepších silových trenérů a k posunutí se zase dále bylo potřeba začít studovat konkrétní silové sporty. PT3 je tak jedinečnou kombinací toho nejlepšího z:
-vzpírání
-silového trojboje
-silové gymnastiky
-crossfitu
-kalisteniky
-strongmen tréninku
-atletického tréninku
-a několika méně známých nebo neustálených tréninkových disciplín (silová manipulace s neobvyklými předměty, silová jóga, trénink v extrémním prostředí)

Trénovat dle upravené verze (tak, aby s ní mohl začít i úplný začátečník) Performance Training 3.0 je nyní možno v rámci Performance Power Center - formou vedených tréninků. Jedná se o alternativu, jak mohou lidé přejít na výkonnostní cvičení, aniž by za sebou museli mít léta praxe.